2009. március 14.

♥ Otakuckó ♥

Animés közösségi és társkereső oldal.
OTAKUCKÓ

Otaku-iwiw minden magányos manga- és animerajongó számára, aka. Otakuckó.
A 2007 telén alakult közösségi honlap egy igen kényes témát enged kibontakozni, az otakuk közti románcot. Mert ugye, ha valaki animerajongó, egy átlagember nem biztos, hogy szeretni fogja benne - na de egy másik animerajongó? Tehát az oldal lehetővé teszi, hogy minél több otaku gyűlhessen össze, barátkozhasson, románcozhasson, alapíthasson családot... Oké, oké, csak vicceltem. :'D
Az átlaglátogatottság 200 fő/nap, tehát az oldal elég népszerű (szerintem). Lassan már 2000-re nő a regisztráltak száma, a fórumon is folyik az élet és a tagok egy nyilvános chaten is cseveghetnek egymással.
Regisztráció nélkül nagy vonalakban csak a híreket tekinthetjük meg, de ha regisztrálunk ami mellesleg igen hosszú folyamat -, használhatjuk a társkeresőt, a fórumot és a chatet. Alább részletes leírások.

Regisztráció
Mint már említettem, igen hosszú folyamat, mivel rengeteg információt kell megadnod ahhoz, hogy a többi otaku tudhassa, milyen 'típusú' vagy és rád találhasson egy hozzád illő személy.
Meg kell adnod többek között, hogy hol laksz, a külső megjelenésed (magasság, súly, szem- és hajszín...), a beszélt nyelveid, dohányzol-e, fogyasztasz-e alkoholt, mi a hobbid, a zenei stílusod, a jó és rossz tulajdonságaid, hogy miért regisztráltál és hogy mik az elvárásaid.
Aztán jönnek az otaku kérdések: kedvenc animék, mangák, moviek, könyvek, OP-ek és ED-ek, anime/manga karakterek, kaják, stb. Hosszú, nem írom le mindet. :D
Szóval, ha ezeket átverekedted magad, TA-DAA, regisztrált tag vagy. Ezután fel kell töltened egy avatart és kedved szerint pár képet (minimum egyet magadról), maximum 25 darabot. Használhatod a Társkeresőt, a Fórumot, a Chatet, küldhetsz belső üzenetet és megbízhatónak jelölhetsz embereket. Ha valakit megbízhatónak jelölsz, az láthatja a személyes adataidat (MSN, e-mail cím, telefonszám) és ha ő is bejelöl, fordítva.

Design és főoldal
Szvsz a design nagyon szép, a kék-rózsaszín színösszeállítás tökéletesen passzol az oldalhoz és megadja a hangulatát is. Az oldal "logója" nagyon tetszik, ötletes, és a kabalafiguát, Kucót is imádom, bár még csak a Mondóban láttam róla képet, az oldalon még nem sikerült megtalálnom.
Ha még nem vagy regisztrálva, nem sok mindent találhatsz az oldalon, leginkább csak a főbb híreket. Viszont ha regisztrálsz és bejelentkezel, hirtelen nagyot bővül az oldal felülete.
Bal oldalt elérheted a profilodat és képeket tölthetsz fel; szerkesztheted a fórumos hozzászólásaidat; láthatod a regisztrált és az aktív (utóbbi 90 napban bejelentkezett) tagok számát nemekre felbontva, a bejelentkezett felhasználók listáját; a látogatásaid számát; a belső leveleidet és itt is jelentkezhetsz ki.
Jobb oldalt egy folyton változó idézetesdobozt találsz; láthatod a ma bejelentkezett tagok számát és a szülinaposok nevét/profilját; az oldallal kapcsolatos újdonságokat; egy szavazást - ami perpillanat nem működik; az oldal bannereit és pár külső linket.
Középen pedig elérheted a főbb funkciókat, mint Főoldal, Társkereső, Fórum, Chat, Szavazatok és Információ. Alul pedig a főbb híreket olvashatod.
Nagyjából ennyit erről.

Társkereső
A legfőbb funkció. Segítségével pontos paraméterek alapján kereshetünk... célszemélyeket.
Életkor, megjelenés, lakóhely és még sok minden alapján kereshetjük "életünk leendő szerelmét" vagy csak barátját/barátnőjét.

Fórum
Hát, ezt még nem nagyon térképeztem fel...
11 főtopik van és 442 altopik. Lehet hova írni. :3

Vélemény
KAKKOI. Nagyon király oldal! A chaten is jól ellehet beszélgetni és sok az érdekes arc...
Őszintén szólva, már elkezdtem az "ismerkedést"... (n///n); Whoa, whoa, whoa~ 4,5 év nem sok, ugye? Ne? Ne, ne? U~gye? \(≥∇≤)/

Címkék:

1 megjegyzés:

Anonymous Pycur írta...

Hát ez a link már megszűnt sajna...

2011. július 5. 19:04  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal